Felhasználónév:

Jelszó:

Archivum:

Érdekes linkek

Biblia

Ifjúság
adminisztrátor
2009-04-09 21:40:42
HELP Nyomtat Szövegméret csökkentése Betû méret:  Szövegméret növelése

Üzenet a dunántúli ifjúságoknak - minden tagnak, egyen egyenként.

Lados Olivér és Révész Balázs vagyunk. A dunántúli ifjúsági munka koordinálására kaptunk felkérést az elkövetkezõ 4 évre. Mindkettõnk számára új terület, de nem teljesen ismeretlen kihívásokkal. Reméljük, hogy jól tudjuk kezelni a problémákat és nehézségeket, de lássuk, hogy milyen célokat tûztünk ki:  

 

2009. elsõ és legfontosabb feladata az összes ifjúság felkeresése és az erõforrások felkutatása, felmérése. Ezt, a dunántúli "túrát" tavasz és õsz között le kell zárnunk ahhoz, hogy érdemi munkába foghassunk. Az ifjúságok vezetõivel elõzetesen egyeztetünk.

Mit jelent számunkra a koordináció? Elsõsorban friss információk áramlását: mindig képbe lenni, mindig aktuálisnak maradni.

Hogyan kívánjuk ezt elérni? Miután felmértük az ifjúságok kapacitását és jellemzõit, az eredményeket és adatokat felvisszük egy adatbázisba, amelyet a vezetõk folyamatosan frissítenek. Természetesen a programokat össze kell hangolni, ezért ezek meghatározásában szeretnénk belefolyni.

Csak errõl szól a dolog? Közel sem! Olyan rendszert fogunk felállítani, amely lehetõséget ad arra, hogy az ifjúságok szellemi módon és imaközösségekben részt véve támogathassák egymást - pusztán azáltal, hogy tudjuk, kivel mi történik, mire készül, milyen igényei vannak.

Ezen felül elindítunk egy blogot, amelynek célja a fiatalokat érintõ kérdések felvezetése és ezekrõl szóló tanítás. Ezek köré egy moderált fórumot is indítanánk, hogy aktívvá tegyük a közösséget. (A moderátorok valószínûleg vezetõkbõl állnak majd.)

 

 

Mi van még? Szeretnénk a blogon közzétenni minden nagy eseményrõl egy vágott videós és hanganyagot, amelyeknek egy része letölthetõ lesz. Így egy komoly adatbázist építünk, amely állandó hivatkozásként elérhetõ lesz. (Erre a feladatra segítõkre szükségünk lesz.)

2009. tehát az elõkészületek éve lesz, külön programot nem tervezünk: az országos programok kellõen lefoglalnak benneteket. De 2010-ben más lesz...

Nos, ez egy új év vadiúj tervekkel. A legfontosabb: szeretnénk nagyon speciális napokat szervezni számotokra. Konferenciákat, szemináriumokat, amik nagyon fókuszálnak speciális területekre. Pl.: dicsõítésvezetés, mûvészeti ágak és evangélizáció (pantomim, zene, képzõmûvészetek stb.). Tanítók és evangélisták találkozója. Ezek célja a bennetek lévõ tálentumok Isten szerinti felhasználására illetve a szellemi ajándékok szerinti szolgálatra hivatott felkészíteni.

Hogy nem tudod, mi a feladatod? Isten elhív és felkészít - a Biblia szerint. (Sõt, ha megtértél, MÁR kiválasztott és megbizatásod ott vár az asztalon.) Lehet, hogy 2010 lesz a felismerés éve? Remélem, nem kell addig várnod... De hiszem, hogy 2010-ben is sokaknak a szeme felnyílik. 2010-ben, ha az Úr is úgy akarja és élünk. (Jak. 4,15 mentén).

Úgyhogy hamarosan jelentkezünk, sok áldást és kitartást a hétköznapokban!

 

Lados Olivér és Révész Balázs